Változnak az idők, könnyülnek a dolgok

A történelem szeretete megtanít minket értékelni a jelenkor vívmányait. Olvastam épp mostanában eleget arról, hogy melyik korabeli céh, a középkorban mennyire közel kellett költöztesse a tagjait egymáshoz, ezért volt például bizonyos várakban “aranyművesek utcája” és hasonlók. Nem irigylem azt a kort… Imádok dohos könyvekben elsőkézből olvasni ezekről, de nem élnék akkor. Mert mára pedig odáig jutottunk, hogy csak “felütjük az internetet”, beírjuk a megfelelő helyre, hogy ” székhelyszolgáltató budapest “, és máris találunk olyan megoldást, amellyel fillérekből kapunk egy jogszerűen bejegyzett székhelycímet. Ott, Budapesten. Akár Pesten, akár Budán. Legyünk mi magunk bárhol az országban. (A megoldás természetesen ott rejlik a link mögött)

A Székhelycentrum nevű netes oldal, példának okáért nem csak az egyik legjobb székhelyszolgáltató Budapesten, ahol még a bejegyzett címek közül is választhatunk, illetve IPA megfizetésére minket nem kötelező falusi cégcímet is kérhetünk tőlük, hanem sok-sok ügyvédi munkát is rájuk bízhatunk, ha új cég tulajdonosaként fordulunk hozzájuk. A cím pedig, ami nem csak simán egy “fiktív” cím lesz, ilyesmiről szó sincsen, sok tartalommal van még felruházva. Rengeteg kapcsolódó szolgáltatással csábítanak minket, bár van már annyi, de annyi ügyfelük, hogy jobb, ha mi magunk keressük őket mielőbb a szekhelycentrum.hu webes oldalon.

Nem tenném senki helyében, hogy ha meg van szorulva, akkor az otthoni címére jelenti be a cégét. Ugyanakkor, nehéz időkben az a fajta bérlés sem megoldás, ami pedig az épület fenntartását is ránk hagyja. Mert a rezsit, a hagyományos módszerekkel nem fogja kifizetni más… Az említett székhelyszolgáltató budapesti megoldása viszont csak egyszeri díjat számol fel. Csak úgy, mint az újlengyeli. Nem lesz rezsi, nem kell embert fizetnünk, hogy a bejegyzett címünkre érkező levélküldeményekre gondja legyen. Pedig itt is van, aki átveszi az összes küldeményt. Szóval tényleg, csak egyfajta költséggel kell számolnunk és minden benne lesz az árban. Még tárgyalójuk is van, amit néha igénybe vehetünk, noha én pont azt imádom az egészben, hogy messze vagyok a kiemelt pontjaitól az országnak, de ilyen távolságból is megkapom a jogszerű székhelycímet Pesten. Nem kell odamennem, majd a levelek jönnek ide hozzám…

Miért említettem, hogy ne otthonra jegyeztessünk be céget? Tehetnénk pedig ezt is… Csak baj esetén nem lesz túl jó, hogy a hatóságok ott zavarnak minket. Meg nem oda jön a csomó postaküldemény sem. Szóval, régen kevesek kóstolhattak csak bele Budapestbe, most pedig még nekem is, Szabolcsból is lehet egy ottani cégcímem. Na? Mondtam, hogy tudok jó példát hozni ebből a csodás korszakból, amelyben élünk?… A Székhelycentrum csodássá teszi másnak is!