Régiségkereskedőnél új kedvenc

Új lakásba költöztem a nyáron, és a szülinapom közeledtével apukám kitalálta, hogy – mivel nagyon szeretem az antik bútorokat és tárgyakat, továbbá a lakásom még félig üres – valamikor elvisz egy régiségkereskedőhöz, és választunk nekem valamit.

A programnak azonban végül nem várt hozadéka lett – a régiségkereskedőnél ugyanis éppen homlokzatfelújításba ütköztünk, ahol hajmeresztő magasságban lógtak a munkások mindenféle hevederek és kötelek segítségével. Kérdeztük is az eladót, hogy az úriemberek odakint mivel foglalatoskodnak, és megtudtuk, hogy ők bizony alpinisták, akiknek nagyon frankó mászófelszereléseik vannak – nézzük csak meg, ő már ugyanis kikérdezte őket, és rákeresett az oldalra, ahol ilyesmiket be lehet szerezni.

Az oldal nem volt más, mint a Munkacipő |  Munkaruha | Védőeszköz | Lumax Pro – tényleg nagyon elmélyülten nézegette, csodálkoztam is, miért hozza vajon ennyire lázba. Úgy tűnt, a lelkesedés ragadós, mert végül is apukámat is elfogta – mialatt én felfedezőútra indultam a biedermeier komódok meg reneszánsz szekreterek között, ők egyre inkább belemélyedtek az oldal zuhanásgátló felszereléseibe. Mint kiderült, a Lumax Pro egy munkaruházatot, munkacipőket és védőfelszereléseket forgalmazó webshop, ahol az alpinizmushoz kapcsolódó termékeknek igen széles választékát lehet megtalálni. Voltak ott mindenféle kikötő meg rögzítőkötelek, különféle csigák és karabinerek, ilyen-olyan hevederek, beülők, csomóféle deréköv, automata zuhanásgátló meg alpin sisak – egyszóval kábé minden, ami ahhoz kellhet, hogy az ember úgy függjön egy ház homlokzatán több méter magasban, mint a munkások odakint. Kissé neheztelni kezdtem volna, hogy a vevővel (velem) láthatólag a kutya sem törődik, de ekkor az eladó udvariasan megjelent mögöttem, és érdeklődni kezdett, miben segíthet – majd pedig röviden exkuzálta magát a kezdeti figyelmetlenségéért, és töredelmesen bevallotta, hogy gyerekkora óta vonzza a magasság meg a mászás, meg minden, ami ehhez kapcsolódik, csak éppen még sohasem próbálta. Gyanakodni kezdtem, hogy hasonló latens vonzalma apukámnak is lehet a magasság meg a mászás iránt, a szekrénykékre fittyet hányva ugyanis rendületlenül a régiségkereskedő laptopjánál maradt, és elmélyülten tanulmányozta tovább a zuhanásgátlók végtelen kínálatát.

Utóbb, hazafelé (miután kiválasztottam a megfelelő komódot, és a szállítását is megbeszéltem a tulajdonossal) kiderült, hogy nem csak azt – annyira belelendült ugyanis a böngészésbe, hogy az oldal teljes kínálatát átnézte, zsebes kantáros nadrágoktól jégjáró kalucsniig, tűzálló védőruhától műtősköpenyig, kertészkesztyűtől séfkabátig, hegesztőálarctól füldugókig, mentőládától láthatósági mellényig. Szóval tényleg mindent, és meg is állapította, hogy ez az oldal neki is tökéletes lesz – innentől tőlük fogják beszerezni a munkavédelmi sisakokat meg a speciális védőbakancsokat (építési vállalkozóként tevékenykedik ugyanis, és ezeket a védőfelszereléseket kötelező biztosítani a munkavállalói számára). Megállapította, hogy sokkal nagyobb a választék ezekből a termékekből, mint azon a helyen, ahonnan eddig rendelt, ráadásul anyagilag is jobban ki fog jönni, szóval tuti váltani fog.

Van egyébként egy csomó más hasznos dolog is az oldalon – alig van olyan tevékenységi kör, amihez ne lehetne megfelelő ruházatot és kiegészítőket találni a webshopban. Az alpinizmuson kívül kiemelten nagy kínálatot lehet látni a vendéglátáshoz kapcsolódó ruházati termékekből, de nagyon sok különbözőféle védőbakancs, cipő és csizma is található a palettán. Sőt, még a Covid-19 elleni védekezésnek is külön menüpontja van, ahol maszkokat, védőruhákat, fertőtlenítőket meg gumikesztyűket lehet rendelni – vagy akár koronavírus gyorstesztet.

Örvendetesnek találtam apukám felfedezését – egyedül azt sajnáltam kicsit, hogy mindezt éppen akkor kellett tennie, amikor elvileg nekem segített volna komódot választani.

Kárpótlásul viszont elvitt vacsorázni a kedvenc éttermembe, és megígérte, hogy megtoldja a szülinapi ajándékomat egy bélelt mellénnyel a Lumax Pro-ról, sokat szoktunk kirándulni ugyanis, de így ősszel már eléggé fázni szoktam.

Szóval a szülinapi programom egy komóddal, egy mellénnyel és azzal a felfedezéssel zárult, hogy ha munkaruházat és védőfelszerelés, akkor nem is lehetne jobbat találni a Lumax Pro-nál. Szóval rögzítettük is magunknak: Munkacipő |  Munkaruha | Védőeszköz | Lumax Pro.