Egy rágómaki az antikvárium ódon polcai között

Minden záráskor alaposan átnézem a legrégebbi könyveket tartalmazó polcokat az antikváriumban. Ezek a legértékesebb kiadványaink, nagy becsben tartjuk őket. Tegnap sem volt ez másképpen. Az ellenőrzés során az egyik 1911-es kiadású Révai nagylexikon kötet mellett egy szürke valamire lettem figyelmes. Apró, kb. 10 cm magas, különleges formájú műanyag kismajom. Közelebbről megnéztem, de fogalmam sem volt, hogy milyen célt szolgálhat. Beraktam a pultnál lévő fiókba, hátha majd érte jön, aki itt felejtette.

Másnap egy kedves anyuka érkezett elsőnek az üzletbe, karján egy kb. féléves tündéri kisfiúval. A kicsi szemmel láthatóan zaklatott volt és sírdogált. Az anyuka elmondta nekem, hogy tegnap elvesztették a kicsi rágókáját és talán itt történt a baleset. Természetesen egyből kapcsoltam. Gyorsan lemostam a kis majmot forró vízben és a kisfiú kezébe adtam. Rögtön kisütött nap, a sírás abbamaradt, helyét jókedv és öröm vette át.

Az anyuka nagyon hálás volt, én pedig megkérdeztem, hogy pontosan mi is ez a kismajom. Elmondta, hogy egy un. rágómaki. Az Imagine Baby webshopjában vásárolta. Csillapítja a fogzási fájásokat, masszírozza a baba ínyét és egyúttal fejleszti a kicsi motoros képességeit is. A színes és bohókás figurához könnyen kötődik a baba és válik az nélkülözhetetlen apró baráttá az első hónapokban.

A homlokomra csaptam. Az unokám 8 hónapos és a lányom sokat panaszkodik, hogy a fogzása nagyon problémás. Sokat sírdogál emiatt. Kitaláltam, hogy meglepem Őket egy rágómakival, vagyis egy rágható kismajommal. Az Imagine Baby webshopjában olyan nagy színválaszték volt, hogy nem tudtam dönteni. Ezért végül egy ajándékutalványt rendeltem a hello@imaginebaby.hu e-mail címen.