Kitekintés az antikváriumból: innen rendelek klímatisztító folyadékot

Egy rövid kitekintést szeretnék tenni az antikváriumból valami olyan téma irányába, ami szerintem mindenkinek egyaránt fontos és lényeges, ennek ellenére sokan rendszeresen elfeledkeznek róla. Az autó klímák rendszeres tisztítására gondolok, ami persze sokaknak evidens és magától értetődő, sokak viszont még talán nem is találkoztak ezzel a jelenséggel, vagy fogalommal.

Arról van csupán szó, hogy hiába van egy elég komoly szűrő rendszer az autó szellőzőjében, attól még időnként muszáj ezt is megtisztítani, átfújatni valami olyan szerrel, ami eltünteti a lerakódott szennyeződéseket és felfrissíti az egész rendszert. Én erre a célra az olajwebshop.hu nevű autós webshopról szoktam rendelni, az ő kínálatukban van ugyanis olyan klímatisztító folyadék, ami nekem bevált. Általában a SONAX termékekben mindig lehet vakon bízni, ezért mikor először rendeltem tőlük is ebbe a ténybe kapaszkodtam – nem is hiába. Ami nekem bejött, mint klímatisztító spray, az csupán majd 2000 forint és jó néhány tisztításra elegendő. Nagyjából 1-1,5 havonta szoktam kitisztítani vele a rendszert, a nyári időszakban néha kicsit többször. Ez gyakorlatilag annyiból áll, hogy bekapcsolom a légkondit, felhúzom az ablakokat, beállítom, hogy a belső térben lévő levegőt keringtesse az autó és a beszívó nyílásokon, amik általában az első ülések alatt találhatók jól befújok a klímatisztító spray-vel. Ezután becsukom az ajtót és hagyom, hogy egy negyed órát keringesse csak ezt a szert az rendszer, aztán kinyitom az ajtókat és átszellőztetem az autót. Ezután pedig minden olyan, mintha frissen és újonnan gurultam volna ki vele a szalonból – na már ami az illatát illeti, nem ami a kárpitozást.

Szerintem ez egy nagyon rövid művelet és amellett pedig nagyban elősegíti, hogy egészségesek maradjunk akkor is, ha sok időt kell töltenünk az autóban. Elvégre egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű levegő az, amit ott beszívunk. Az olajwebshop.hu-ról pedig tényleg csak néhány kattintás megrendelni egy ilyen klímatisztító folyadékot, amit ha akarunk, házhoz szállítanak, de akár személyesen is átvehetjük az üzleteik egyikében.