Antikvitások és munkakeresés

Az antikvitásokról sokáig nem tudtam valami sokat. Azt tudtam, hogy a szüleimnek van belőlük pár, és nem csak szem előtt, hanem gondosan eltéve is a kis raktárnak nevezhető helyiségünkben, de nem nagyon foglalkoztatott a dolog. Azzal persze tisztában voltam még ezen felül, hogy ezek többségében drága és értékes dolgok, de nem kell azt gondolni, hogy minden antikvitás vagyont ér – bár a ritkaságuk, különlegességük kétségtelen. Gyerekként nem is nagyon engedték, hogy ezeknek a közelébe menjünk, vagyis inkább úgy mondom, hogy kihangsúlyozták, hogy vigyázni kell rájuk. Aztán ahogy cseperedtünk a tesóimmal, már nem féltették tőlünk annyira ezeket az antik dolgokat, egyre több kikerült a lakótereinkbe. Manapság pedig azért foglalkoztat legfőképp a téma, mert felvettem egy szabadon választható kurzust, ami az antikvitáshoz kapcsolódik. Sosem gondoltam volna korábban, de nagyon érdekesnek találom az antikvitást, és tényleg elmorfondíroztam azon, hogy esetleg komolyabban is foglalkoznék vele a későbbiek során. Majd ez kiderül még persze, de most kifejezetten lelkesnek érzem magam…

Ami iránt szintén nagyon lelkes vagyok mostanság, és ez tényleg nagyon aktuális most az életemben, az az, hogy a tanulmányaim mellé valami olyan munkát találjak, ami megfelel az érdeklődési körömnek, de jól fizet, és abszolút beépíthető a mindennapjaimba, nem megy a tanulás rovására. Amikor a csoporttársaim megtudták, hogy épp nagy munkakeresésben vagyok, akkor a figyelmembe ajánlották, hogy van egy olyan iskolaszövetkezet, aminek érdemes gyakran látogatni az oldalát, ez pedig nem más, mint a TopiWork Iskolaszövetkezet. Itt különböző kategóriákra bontva találhatod meg a legnépszerűbb állásajánlatokat már a kezdőoldalon, de ha akarod, akkor rövid, vagy épp részletes keresést is indíthatsz annak ügyében, hogy megtaláld a veled legkompatibilisebb állást. A TopiWork Iskolaszövetkezet főként Pest megyében kínál pozíciókat, de érdemes lehet az alkalmi munkák és az otthonról végezhető feladatok miatt az ország más régióiban élők számára is szétnézni az oldalukon. Ráadásul ha megvan a munka, ami felkeltette az érdeklődésed a rövid leírása alapján, akkor néhány pillanat alatt már jelentkezni is tudsz az állásra az oldalon belül, nem kell telefonálni, vagy emailt megfogalmazni, villámgyors és nagyon egyszerű az egész.

Már csak azért is szerettem volna írni erről az oldalról, mert én épp most vagyok a dolgok sűrűjében, folyamatban, azaz kilátásban van most egy munka, a héten dől el, hogy megkapom-e, és nagyon izgatott vagyok! És persze arra gondoltam, hogy hátha más is hasonló helyzetben van és segítség lehet neki, ha épp hall arról, hogy létezik ilyen, hogy TopiWork Iskolaszövetkezet. Ráadásul szinte tényleg nulla erőbefektetéssel jár az, hogy szán az ember pár percet az oldalra és végigfutja az ajánlatokat, akár többnaponta is, ha elsőre nem talál az érdeklődésének és az igényeinek megfelelő hirdetést. A munkakeresés sokszor hosszúra nyúlik és nehézkes, kereslet és kínálat valamiért nem találkozik, de ez biztos, hogy nem igaz a TopiWork Iskolaszövetkezetre. Érdemes azt is megnézni, heti hány óra munkavégzés a hirdető cég számára az ideális… Bőven akadnak részmunkaidős, heti 20 órát igénylő pozíciók, de szinte teljes állások is. És akkor még az órabérről nem is ejtettem szót – nyilván területe is válogatja, de nem ritka a minimum 2000 Ft-os, azaz akár bőven a 2000 Ft feletti órabér sem. A részletekért irány a topiwork.hu!