Antikvitások és kozmetikumok volt a fő témánk a kávézáskor

A barátnőimmel időről időre összeülünk egy ebédre, vacsorára vagy épp kávéra is, mikor mire van időnk. Legutóbb egy kávézóban töltöttünk el együtt egy kis időt. És szóba kerültek a hobbijaink, nevezetesen az antik tárgyak.

Sok-sok régiségvásárt jártam már végig velük és bevallom, hogy nem az én világom ez az egész, de azért egy-két kincsre már én is rábukkantam. Nem is értek igazán a régi holmikhoz, inkább érzésre vásárolok, de valamiképp kezdem megérteni szenvedélyüket. Ugyanígy vagyok én az arcápolással. Bár nem szakmám, mégis szeretem tudni, hogy amit magamra kenek, az magas minőséget képvisel. Egyre másra próbálok ki új termékeket, amíg meg nem találom a tökéletest.

Nemrég találtam rá a florencebio.hu webáruházra, ahonnan most már nagyon kozmetikumot beszerzek, mert a bőröm meghálálja ezt a magas minőséget.

Így a sminklemosó tonik is innen származik, ez a professzionális arctonik pedig igen nagy segítségemre van a mindennapokban. Ez a sminklemosó tonik bio, damaszkuszi rózsavízzel és csipkebogyó kivonattal készül, ezen kívül hiraulonsav is kényezteti a bőrt. A sminklemosó tonik, mint ahogy a nevében is benne van, arra való, hogy eltávolítsa a megmaradt sminknyomokat és szennyeződéseket az arcbőrről és segítséget nyújt a tág pórusok összehúzásában is. Bőrbarát pH-értékű, segít megtartani a bőr egészséges állapotát. A sminklemosó tonik használata szerintem azért fontos, mert így felkészültebben tudjuk a bőrt ápolni.

A sminklemosó tonik egyik hatóanyaga az aloe vera, ami számos kozmetikai készítményben benne van, hisz remek hatása van a bőrre. Nem véletlenül, ugyanis az aloe vera nagyon jó antioxidáns és kiváló hatással van a bőrre. Például gyulladáscsökkentő és ráadásul a kollagéntermelést is segíti. Gyulladáscsökkentő hatását megtapasztalhatják azok is, akiknek pikkelysömöre van, de ugyanígy jó a leégésre is és a bőrgyulladást is sikeresen lehet kezelni vele. A damaszkuszi rózsavíz is egy olyan alapanyag, ami helyet kapott a sminklemosó tonikban. Ez segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát és a napégés kezelésében is részt vesz. A csipkebogyót bizonyára sokan használják a mindennapokban.

Teaként, lekvárként is nagyon áldásos hatással van az egész szervezetre. Ugyanígy a bőrre is, nagyon sok C-vitamint tartalmaz, B1-, B2-, P-, valamint K- és A-vitamin tartalma is jelentős, így a bőrre is kiváló hatással van. Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatással rendelkezik.

Ezen kívül a sminklemosó tonik számos hatóanyaggal rendelkezik. A mindennapi bőrápolás szempontjából szerintem elengedhetetlen ennek a kozmetikumnak a használata.

De ugyanígy fontos a napi arcápolási rutin kialakítása is, ebben is nagy segítségére lehet mindenkinek a florencebio.hu. Nagyon jó volt egy kicsit ilyenekről is beszélgetni és remélem, hogy a téma a következő beszélgetéseken is folytatódik majd.