Egy régi autót is meg kell néha tisztítani

Az emberek általában jobban törődnek az új autójukkal, mint az idősebb, már használt autóikkal. Az új autók tulajdonosai általában rendszeresen karbantartják az autójukat, tisztán tartják és igyekeznek megőrizni a megjelenését. Azonban ahogy az autó elöregszik, sokan hajlamosak kevesebbet foglalkozni az autójukkal, kevesebb időt és energiát szentelnek a karbantartásra és a takarításra.

Pedig ilyenkor kéne igazán odafigyelni. Amikor az autó már több kilométert futott, nem biztos, hogy antikvitásnak számít, de az valószínű, hogy a kopás és a karbantartás nagyobb hangsúlyt kellene, hogy kapjon. Az autó élettartamát jelentősen befolyásolhatja az, hogy mennyire törődnek vele az évek során és mennyire gyakran végzik el az alapvető karbantartási feladatokat. Például az olajcserét, a szűrők cseréjét és az egyéb szükséges karbantartásokat.

Az autó általános megjelenése is romolhat idővel, ha nem tartjuk tisztán és nem javítjuk meg a hibákat időben. Sokan hajlamosak elhalasztani a javításokat és a takarítást, ami hosszú távon ronthat az autó állapotán. Az idősebb autókban az elektronikus rendszerek és a műszaki berendezések is hajlamosabbak meghibásodni, ami a rendszeres karbantartás hiányának is köszönhető.

Persze nem mindig kényelmes elmenni autót mosni, nem csoda, hogy nem sokszor van kedve hozzá az embernek. Azonban az autók tisztítására van más megoldás is. Ez az autó száraztisztítás.

Az autó száraztisztítás voltaképp egy környezetbarát és igen kényelmes és hatékony megoldás.

Az autónk tisztán tartása nemcsak esztétikai, hanem funkcionális előnyökkel is jár. Az autó száraztisztítás pedig ezekre is megoldást kínál, nem kell vizet pazarolnunk, tehát még a környezetünknek is jót teszünk. Ehhez érdemes olyan megoldást választani, ami ne karcol, nem hagy foltot, magas minőségű termékek használatára törekedjünk tehát.

Az autó száraztisztítás esetében a Safety Wash egy igazán jó megoldás. Száraz tisztítást kínál bárhol és bármikor. Nem kell sehova menni, nem kell időt tölteni az autómosóhoz való utazgatással. Ráadásul víz használata nélkül tudunk kiváló eredményt elérni.

A kosz és a nedvesség hozzájárul az autó rozsdásodásához, a rendszeres tisztítás azonban segíthet megelőzni a rozsdásodást, amely hosszú távon jelentős költségeket is jelenthetne. Ezen kívül a rendszeres tisztítás megakadályozza a festék károsodását. A madárürülék, a bogarak, a fák nedvei mind roncsolhatják a festékréteget. A rendszeres tisztítás, mint amilyen a autó száraztisztítás is segít megőrizni a festék állapotát, így hosszú távon is meg tudjuk őrizni az autónk értékét.

A tiszta autó biztonságosság szempontjából is előnyösebb. A piszkos, poros ablakok és tükrök csökkenthetik a látótávolságot, ami veszélyes is lehet a vezetés során. Ráadásul bennünket is jobban látnak az utakon, ha tiszta autóban ülünk.

A tisztaság egyben jobb levegőminőséget is jelent. Az autóban folyamatosan jelen lévő por, pollen és penész, valamint a baktériumok és gombák ronthatják a belső levegő minőségét. Tehát amikor autót takarítunk, a belső részről se feledkezzünk meg. Ráadásul egy tiszta, ápolt autó jobb benyomást kelt, mint egy koszos, elhanyagolt jármű. Ez különösen akkor lehet fontos, hogy ha szeretnénk eladni.

Az autómosás bár lehet jó móka, környezetbarátnak nem igazán lehet mondani.

Az autó száraztisztítás kiváló alternatíva és ezt kínálja a safetywash.shop is. Az autó száraztisztítás olyan tisztítási módszer, amely során az autót mikroszálas kendők, speciálisanyagok segítségével tisztítják meg. Szárazon, víz nélkül. Az eljárás során az autó felületén lévő koszt, port és egyéb szennyeződéseket eltávolítják, anélkül, hogy vízzel áztatnák. Az egyik legnagyobb előnye ennek a tisztítási módszernek az, hogy környezetbarát.

Az autó száraztisztítás ráadásul igen gyors és hatékony. Nem kell várni, hogy az autó megszáradjon, bármikor és bárhol elvégezhető, nem kell autómosót keresni.

Mielőtt nekiállnánk az autó száraztisztításnak, érdemes elolvasni, hogy melyek is azok a szabályok, amiket be kell tartani, ha a safetywash.shop termékeit használjuk.

Fontos, hogy ne tisztítsuk az autót tűző napon, és akkor se, ha tartósan mínuszok vannak. Ha ugyanis nagyon meleg van, és az autóra tűz a nap, az bizony lassítja a munkát. Ügyeljünk tehát arra a nagy nyári melegben, hogy tisztítás előtt legalább egy órával álljunk fedett vagy árnyékos helyre. Ha pedig télen tisztítjuk ily módon az autót, akkor egy órával előtte álljunk be valamilyen fűtött helyre, garázsba például.

A safetywash.shop termékeinek használata igen egyszerű. A tisztító spray-t a tisztítani kívánt felületre kell permetezni. Olyan vastagságban, hogy úgy nézzen ki, mintha lecsapódott volna rajta a dér. Ezután vegyük elő a törlőkendőket és hajtsuk ketté mindkét irányból, így lesz nyolc egyenlő tisztítási felületünk. Ezzel a kendővel kell áttörölni aztán az autót, lassú, finom és gyengéd mozdulatokkal. Végül gyors és könnyed mozdulatokkal jöhet a szárazra törlés és már kész is az autó.

Ezt kínálja a Safety Wash, a vízmentes tökéltes tisztítást. Egyedi fejlesztésű termékekről van szó, melyeket az Amerikai Egyesült Államokban fejlesztettek ki. Tisztításonként akár 135 liter vizet is megtakaríthatunk, és mégis tiszta lesz az autónk. Ráadásul ezek a termékek környezetbarátak is. Ami azt jelenti, hogy lebomlanak, a biológiai lebomlás ideje 6 hónap. Az is az autó száraztisztítás és a Safety Wash mellett szól, hogy igen könnyű használni, gyors és hatékony megoldást jelent tehát.

Maga az autó száraztisztítás nem új dolog, már közel két évtizede használják ezt a technológiát és folyamatosan fejlesztik az erre való termékeket is. Persze vannak olyan autók, melyeket ezzel a módszerrel nem ajánlott tisztítani, így ha offroadozunk, a sáros, agyagos autók tisztítására nem alkalmas. De a munkagépek tisztítására sem.

Ha viszont olyan autónk van, melyet normál körülmények között használunk, ez igenis jó megoldás. Az autó száraztisztítás kényelmes, biztonságos az autóra nézve és természetesen a környezetre nézve is.

Ha pedig már megtisztítottuk a karosszériát, ideje figyelmet fordítani a felnikre és a gumira. Erre is kínál megoldást safetywash.shop. A vízmentes felni- és gumitisztítót egyszerűen fel kell rázni és az érintett területre permetezni. Húsz másodperc után pedig át kell törölni a felni- és gumitisztító kendő segítségével.

A hagyományos vizes tisztítással szemben ez igen rövid ideig tart, ráadásul az eszközigénye sem túl nagy. Energiatakarékos megoldás is egyben, ami azt jelenti, hogy gépek helyett a saját energiánkat használjuk.

Egyre többen köteleződnek el a környezetvédelem mellett, gyűjtik szelektíven a hulladékot, illetve törekednek a hulladékmentességre. LED-izzókat használunk, elektromos autóra váltunk. Azonban arra is figyelni kell, hogy mivel és hogyan mossuk az autónkat. A vizes tisztítás ugyanis igen nagy ökológiai lábnyomot hagy maga után. Ezért is gondolják úgy sokan, hogy az autó száraztisztítás a jövő. És ezt kínálja a Safety Wash is. Minőségi, hatékony megoldást. Amivel esztétikus végeredményt érhetünk el, mindezt környezetbarát módon.