Az antikvitások védelmére kellett egy biztos fűtési rendszer

Hallottad már valakitől azt a mondatot, hogy: áh, ez túl régi, dobd már ki? Ha igen, akkor jobb ha tudod, hogy nekem a szőr is feláll a hátamon, ha ilyet hallok. Egy régiséggyűjtő vagyok. Legyen szó régi bútorokról, ruhákról, szobrokról, mindent meg akarok szerezni. Egy szebb korra emlékeztetnek, ami lehet soha nem is létezett. Mindenesetre, én ki tudom találni hozzájuk a saját ki történeteimet. Például, hogy kihez tartozhattak, vagy ki kapta kitől.

Ezeket a szívemnek drága tárgyakat egy külön kis raktárhelyiségben tartom. Nem szeretném, hogy a vendégek ráüljenek vagy hasonlók. A raktárral azonban az a bajom, hogy nincsen rendesen fűtve. Nem tartozik a ház fűtőrendszeréhez, ezért megoldást kellett találnom erre a problémára. Nem maradhatnak kinn a bútorok a fagyos, téli hidegben.

Pár nappal ezelőtt hallottam életemben először azt a szót, hogy hőszivattyú. Azt hittem, hogy az a radiátornak a része. A Klímaglobál oldalán azonban megtudtam, hogy teljesen rossz dolgokat hittem. A hőszivattyú nem egy olyan alkatrész, amitől meleg lesz a kádamban a víz, hanem egy újfajta fűtési mód.

Aki járt már nálam, az tudja, hogy szelektíven gyűjtök és csak termelőktől veszek termékeket. Ezért rögtön nagyon vonzó volt, hogy a hőszivattyúval történő fűtés, az egyik leginkább környezetbarát módszer. Nem olyan, mint a hűtőnk, vagy az autónk, mivel nincsen károsanyag-kibocsátása. Jól hallottátok. Nem azt mondtam, hogy alacsony a károsanyag-kibocsátása, hanem, hogy teljesen mentes tőle. Ha felmelegszik a szobátok, nem kell attól bűntudatot érezni, hogy a föld jövőjével fűtitek.

A Klímaglobálon pedig rengeteg fajtát lehetett találni. Egy kellemes és átlátható menürendszerben tudtam tekergetni a termékek között. Két nagy márka közül választhatunk a nyitólapon, de ha lejjebb görgetünk, akkor ömlesztetten is csipegethetünk az ajánlatok közül. Ez azért volt szimpatikus, mert lehet, hogy egy bizonyos márkára esküszöm, de így találok egy kedvezőbb hőszivattyú modellt.

Különböző szűrőket is használhatunk, hogy ne vesszünk el az ajánlat-rengetegben. Teljesen mindegy, hogy mit tartunk fontosnak, mindenben kiszolgál az oldal designja. Nekem a kedvencem, hogy értékelés szerint is lehet szűrni a hőszivattyú ajánlatokat. Ezzel biztosra mehetünk, hogy ár-érték arányban a legmegfelelőbbet vesszük. Elvégre ígérgethet bármit egy termék leírása, egy vásárló véleménye sokkal többet ér. Számukra nem szempont, hogy a cégnek jó legyen. Csak azért írják ezeket a véleményeket, hogy segítsenek a vásárlótársnak.

Nagyon különleges dolgokat tud a hőszivattyú, az előbb felsoroltakon kívül is. Számomra a leglenyűgözőbb az volt, hogy nyaranta hűteni is tud. Nem vagyok nagy tudományos arc, úgyhogy nem teljesen értettem, hogy miként működik ez. A lényeg, amit tudnunk kell, hogy nagy melegben bizony számíthatunk a hőszivattyúra, hogy csökkentse a hőmérsékletet. Milyen érdekes, hogy ugyanaz a készülék, ami télen megmelegít minket a nagy fagyokban, nyáron ismételten tud alkalmazkodni a helyzethez.

Bár egyik ajánlat sem volt túlságosan olcsó, de aki már foglalkozott környezetbarát készülékekkel, az tudja, hogy a befektetett pénz milyen hamar visszatérül. Különösen, ha nem csak magunkra, de az egész bolygónk jövőjére is gondolunk. Egy hőszivattyú vásárlásával, gyerekeinkre is gondolunk, akik láthatják a jó példánkat. Én is úgy örültem volna, ha azt láttam volna apámnál, hogy egy fenntartható megoldást akar találni mindenre a ház körül. Mi viszont lehetünk ezek a mindennapi hősök, a Klímaglobál pedig megad minden eszközt, ami szükséges ehhez.