Én antik bútorok felújításáról, a barátnőm étteremnyitásról álmodozott

Egyszerűen vonzódok a régi dolgokért. Alig várom, hogy legyen végre időm és lehetőségem, hogy régi bútorok felújításával foglalkozzak. Persze nem modern kinézetűvé varázsolnám őket, maradnék a provence-i, vintage vonalnál. Szerintem az ilyen bútorok mesések.

Az egyéb berendezések, háztartási cikkek vásárlása során is a használt darabokat részesítem előnyben. Így amikor a barátnőm megkért, hogy segítsek neki ipari felhasználásra szánt gépeket beszerezni az újonnan nyíló éttermébe, rögtön a RDealer.hu webáruházat ajánlottam neki. Hiszen itt használt gépek is vásárolhatóak, ráadásul jóval kedvezőbb áron. Ami pedig szerintem a piacon egyedülálló, az az, hogy a használt cikkekre is adnak garanciát, mégpedig 3 hónapot. Bizony ezzel a barátnőmet is sikerült meggyőzni, így rögtön le is tette a voksát az RDealer.hu mellett.

Kata, amióta csak ismerem, javíthatatlan gyrosfüggő. Így nem volt kérdés, hogy azt is árusít majd az éttermében. Persze nem csak azt, hiszen számos más étel is lesz az étlapon, de különféle gyrosokkal is készül majd, egészen különlegesekkel is. Így gyrossütőt mindenképpen vennie kellett az RDealer.hu -ról. Hogy környezettudatos is legyen a választása, egy elektromos modellt választott. Bár ez a termék új volt, úgy volt vele, hogy úgyis hosszú ideig fogja használni, így ebből inkább újat vesz. Felőlem, én aztán nem szólok bele. Még nem is mondtam, de nemcsak gyrossal, kebabbal is várja majd az étterem vendégeit.

A gyrossütőn kívül természetesen minden egyéb terméket megvásárolt, így vett hűtőt, hűtőpultot (a gyros töltelékének tárolásához), mosogatótálcát és persze előkészítő gépeket is. Így zöldség- és sajthámozót, vágógépet, mixert, sütőt és tűzhelyet az ételek elkészítéséhez, fagyasztót és még néhány apróságot. A kiegészítőkről sem szabad ugyanis elfeledkezni.

Vett egy régi, retro mérleget, ami az eltűnt békeidők hangulatát idézi. (Ennek nagyon örültem, mert egyszerűen a látványáról is jobb kedvem lett. Valahogy más időkbe repít az a kis eszköz.) Vett továbbá fedőket és evőeszköz tárolót is. Az italok tárolására vett italhűtőt, a meleg innivalóknak pedig italtermoszt. Nem kevés pénzt költött az RDealer.hu -nál, de most már legalább minden a rendelkezésére állt ahhoz, hogy megnyissa az éttermét. illetve mégse minden, ugyanis személyzete még nem volt.

A gépek kiszállítását az RDealer.hu intézte, így Kata felvette velük a kapcsolatot és megbeszélték a részleteket. Amíg pedig vártuk a fuvart, fel is adtunk egy álláshirdetést, hátha megtetszik valakinek Kata ajánlata. Perceken belül özönleni kezdtek a jelentkezése. Nem hittünk a szemünknek! Ennyire népszerű volna egy újonnan nyíló étterem, melynek fő profilja a gyros árusítása? Nem hiszem, valószínűleg inkább Kata sugárzó személyisége – mely bizony fotón keresztül is átjön – ragadta meg a jelentkezők figyelmét.

Mikor az RDealer.hu munkatársai kihozták a gépeket, nagyon segítőkészek voltak és minden lényeges információt töviről hegyire elmondtak. Valamely termékekre tehát 3 hónap garancia volt ( ezek voltak a használt gépek), valamelyekre – vagyis az újakra – pedig egy év.

Kata nagyon izgatott volt, hát még én. Büszke voltam rá, hogy megvalósította az álmait. Olyan régóta tervezte! Talán nekem is ideje lenne belekezdeni az antik bútorok felújításába. Mégis mire várok, nemde?