Gumiabroncs az old timeremre a leggyorsabb webshopból

Egyszer még régen megnéztem a haverommal egy régi, szép filmet, amiben elképesztő autók szerepeltek. Sosem érdekeltek korábban ezek a négykerekű járművek. Nem láttam bennük semmi extrát, semmi különlegességet. A filmvásznon látható, mára már antik autók azonban nagyon megfogták a képzeletemet. Szinte láttam magamat, ahogyan végiggurulok az egyik kihalt országúton egy ilyenben. A szél belekap a hajamba, én pedig lehunyom a szememet és eggyé válok ezzel a csodálatos érzéssel.

Később azonban kiderült, hogy az old timer vásárlás nem igazán a legolcsóbb dolgok közé tartozik. Sőt, mondhatjuk azt, hogy sokkal drágább rengetegszer, mint egy új autó vásárlása. Meg is ijedtem emiatt, hogy az álmom soha nem válhat valósággá. Szépen lassan azonban félretettem elég pénzt arra, hogy már reális legyen számomra az az ötlet, hogy vegyek egy ilyen csodálatos autót. Természetesen a haveromat állítottam rá elsősorban, mivel ő volt nagy szakértő ezekben.

Ezt a kérést hónapok keresése követte. Láttunk mindenfajta antiknak számító autót. Rengetegen akartak átverni minket és sokan hitték azt, hogy a kocsijuk old timer lesz automatikusan attól, hogy régi. Sajnos fel kellett világosítanunk őket arról, hogy ez nem így működik. Már kezdtem feladni a reményt, mikor szembejött velem a tökéletes autó. Minden olyan volt rajta, ahogy megálmodtam.

Már el is képzeltem magamat pont úgy, mint a korábbi álmomban. Miután konzultáltam a haverommal és kimondta rá az igent, rohantam is az eladóhoz. Picit mosolygott is azon, hogy mennyire fel vagyok pörögve a témán. De hozzátette, hogy örül, hogy ennyire lelkes ember kezére kerül az autója. Mondta, hogy vigyázzak rá, mert lelke van és rendszeresen tartsam karban. Ha így teszek, akkor hosszú évekig fogom még nagy hasznát venni. Természetesen nem zavart, hogy most már van egy járművem, amivel gyorsan el tudok jutni a-ból b-be, de mégis a legfontosabb számomra az utazás élménye volt.

Meg sem tudom számolni, hogy hány éjszakát töltöttem az országúton, csak úgy a semmiben vezetve. Jött azonban a nyár és lassan le kellett cserélnem a gumiabroncsaimat. Nem tudtam, hogy erre milyen megbízható hely található. Röviden elgondolkoztam, aztán rájöttem, hogy a legegyszerűbb lesz megkérdezni azt az embert, akitől vásároltam. Ő a Gumidiszkont nevű oldalt ajánlotta, ha egy gumiabroncs a keresésem célja. Természetesen bíztam benne, hiszen kifejezetten jó állapotban adta át nekem ezt az autót, de nekem is meg kellett győződnöm arról, hogy tetszik-e a Gumidiszkont szolgáltatása.

A gumiabroncs nem egy olcsó dolog, úgyhogy több szempontnak is meg kellett felelnie a webshopnak, ha azt akarta, hogy innen rendeljek. Az első az volt, hogy legyen minél gyorsabb. Nagyon szeretem a webshopokat, de rengeteg silány minőségű található közöttük. A Gumidiszkont azonban már az első pillanattól kezdve jó benyomást tett rám. Mit vár egy ember egy autós oldaltól? Vagány, erőteljes színeket. Ez volt egyértelműen a Gumidiszkont gondolata is, mikor az oldalt designolták. A narancssárga és a fekete keveredése erőt sugárzott, az erő pedig bizalomra ad okot. Tetszett a logójuk is, mert nem volt túlcsicsázva, de mégis meg tudta ragadni az oldal esszenciáját. Szinte hallottam, ahogy csikorog az a gumiabroncs az aszfalton, miközben szédítő sebességgel száguldozunk.

Nagyon szimpatikus volt még, hogy minden elérhetőségük fel volt tüntetve az oldal legtetején. Ez egy nagyon jól látható hely volt és tisztán látszott, hogy direkt van így elrendezve. Biztos tanultak már más oldalak hibáiból, ahol ezeket az információkat csak hosszú keresés révén tudjuk megszerezni. Többször történt már olyan velem, hogy fel akartam hívni egy webshop ügyfélszolgálatát és legalább tíz percem elment arra, hogy megtaláljam a telefonszámukat. Számomra ezzel azt kommunikálja a Gumidiszkont, hogy szívesen várják a hívásaimat és nem akarnak elrejtőzni a vásárló elől.

gumiabroncs

Fiókot is hozhattunk létre, ami gondolom arra jó, hogy összesítve meg tudjuk nézni a korábbi vásárlásainkat is. Rengeteg helyre vagyok így felregisztrálva, de a Gumidiszkonton azért ajánlatos különösképpen megtenni ezt, mert nem kis volumenű dolgokról van szó. Így mindig könnyedén ellenőrizni tudjuk, hogy milyen termékeket vásároltunk korábban, vagy, ha éppen rendelünk valamit, akkor milyen státuszban van. A regisztrációs folyamat pedig egyáltalán nem komplikált, nem kell hozzá korábbi számítógépes ismeret, úgyhogy bárki meg tudja csinálni.

Ezt követően a legjobb barátom az autógumi kereső lett. Itt az összes gumiabroncs közül válogathatunk úgy, hogy a saját szűrőink szerint leszűkíthetjük a keresési találatokat. Megadhatjuk az autónk méretét, ez azonban nem mindenki számára jön rögtön. Ha nem ennyire konkrétan keresünk, akkor kiválaszthatjuk, hogy milyen gumit keresünk. A három választási lehetőség a nyári gumi, a téli gumi és a négyévszakos. Én elsősorban nyári gumit kerestem, úgyhogy ezt pipáltam be, bár a jövőben lehet, hogy a négyévszakoson is el fogok gondolkozni. Ebből is láthatjátok, hogy az autógumi kereső még akár ötleteket is adhat nekünk az autónkkal kapcsolatban.

A következő szűrő amit használhatunk azt határozza meg, hogy milyen autóról van szó. Tehát ezen a webshopon nem csak személyautók számára elérhető a gumiabroncs vásárlás. Ha valakinek terepjárója van vagy kisteherautója, akkor is könnyedén találhat magának egy számára ideális gumiabroncsot. Ezt nagyon pozitívnak tartottam, mert a gumiabroncs kereskedők sokszor elfeledkeznek a terepjáró tulajdonosokról. Nekem természetesen személyautóm volt, úgyhogy az ahhoz tartozó kis fehér dobozt pipáltam be. Még arra is lehetőségem lett volna, hogy kiválasszam a márkáját, de ebben nem voltam kifejezetten járatos, úgyhogy ezt úgy hagytam, ahogy eredetileg találtam.

Miután kiválasztottam a keresésemhez illő szűrőket, már nem volt túl sok dolgom. Az oldal szépen egymás alá gyűjtötte nekem a termékeket. Elsőként a márkáját láthattuk, akik szakértőbbek, azoknak biztos vagyok benne, hogy ez komoly szempont, úgyhogy jó, hogy ennyire elől volt található. Következőnek a termék neve jött, amelyet négy gumiabroncs ikon követett. Ha mind a négy gumiabroncs narancssárga színnel volt kitöltve, az azt jelentette, hogy van négy, vagy több is raktáron. Ez érthető, hogy miért fontos, elvégre kevés ember akar venni csak három gumiabroncsot. Utolsónak pedig az ár következett a jobb oldalon.

Mivel ilyen jól össze volt szedve minden információ, ezért könnyedén össze tudtam hasonlítani a különböző ajánlatokat. Meglepő volt számomra, hogy ennyire otthonosan tudtam mozogni az autógumik világában, pedig nem is volt semmi korábbi tapasztalatom ebben a témában. A Gumidiszkont azonban a gumiabroncs vásárlást olyan könnyűvé tette, hogy el is felejtettem, hogy mennyire zöldfülű vagyok még. Az utolsó plusz pont az volt az oldal mellett, hogy éppen óriási akciók voltak a nyári gumi szekcióban. Ezalatt akár ötven százalékos kedvezményeket értsetek. Ezek után nem hiszem, hogy tovább kell fejtegetnem, hogy miért tetszett annyira a Gumidiszkont szolgáltatása.