Cégmódosításra volt szükségem az antikváriumnál

cégmódosítás ügyvédi munkadíj

Amikor megnyitottam az antikváriumot, azt gondoltam, hogy a partneremmel közösen fogom vinni mindig az üzletet, de olykor történnek olyan dolgok az életben, amivel nem tudunk előre számolni, így végül elváltak az útjaink. Én azonban mindenképp szeretném tovább vinni az üzletet, nekem ez egy nagy szerelem gyerek igazából, egy olyan kis csoda világ, amiben mindig jól érzem magamat.

Ami viszont nem az én világom az a céggel kapcsolatos ügyek elintézése. Azt tudtam, hogy a változást be kell jelenteni, de azt nem, hogy ez hogyan működik, és milyen díjakkal kell számolni, így segítségül hívtam a jó öreg internetet és a keresőbe bepötyögtem a cégmódosítás ügyvédi munkadíj kifejezést, feltételezve, hogy ügyvédet is kell fizetni egy ilyen esetben. Találtam is gyorsan egy olyan oldalt, ahol megkaptam minden kérdésemre a választ. Bár én az antik dolgok szerelmese vagyok, azért mégis csodálatos, hogy így fejlődik a világ, és pillanatok alatt megtalálhatjuk bármilyen jellegű problémára, kérdésre a választ, ami csak felmerül, ahogy most ez az én esetemben is történt a cégmódosítással kapcsolatban.

Azonnal elő is vettem a telefonomat és beírtam azt a telefonszámot, amit az oldalon találtam, hiszen a cégmódosítás ügyvédi munkadíja és minden más sem volt számomra megfizethetetlen. A telefonos megkeresés jól sikerült, azonnal felvették nekem a telefont, és meg is tudtunk beszélni minden fontos lépést, ami ezután következik. Elmondták, hogy kiküldenek elektronikus úton nekem egy tájékoztatót, amiben minden infót megtalálok, ami szükséges, és, hogy majd ezt követően kell nekem megadni azokat az adatokat, amiket módosítani kell, és még a fontos iratokat is. Van egy találkozó is, csak ekkor kell személyesen jelen lenni, hiszen az aláírást személyesen kell megtenni, de ez nem vesz el sok időt, még mindig jóval kevesebb idő, mintha én intéznék mindent. Azt is megtudtam, hogy illetéket és közzétételi díjat is kell fizetni, ezekről fogalmam sem volt. Látszik, hogy nagyon laikus vagyok a témában, ezért is jó, hogy már van olyan cég, aki ilyen szolgáltatásokkal segíti más cégek működését. Ezeket még a cégbírósági bejegyzés előtt le kell rendezni, be kell fizetni. Az iratok cégbíróságra történő leadását ők intézik, és még e-mailben szólnak is, amikor megtörténik a bejegyzés, szóval nekem igazán nincs sok dolgom vele. A tájékoztatásuk nagyon részletes volt, pontosan megadták, milyen adatokat kell elküldenem, mire kell számítanom a személyes találkozón, hogyan fog lezajlani, kinek kell ott lenni, milyen okmányokat kell mindenképp magammal vinnem (ezeket kellett vinnem: személyazonosító igazolvány, vagy helyette jogosítvány vagy útlevél is jó, illetve ami még kellett az a lakcímkártya és az adókártya.). Azt is megtudtam, hogy ha valamilyen változás történik egy cég életében, akár cégnév módosítás, székhelyváltozás, ügyvezető váltás, tagok változása, vagy bármilyen egyéb változás, azt a változástól számított 30 napon belül el kell intézni, be kell jelenteni. Ez is teljesen új információ volt számomra, de mázlimra még benne voltam ebben a meghatározott intervallumban, így nem kell aggódnom miatta, a jövőt tekintve pedig már tudni fogom, hogy harminc napon belüli kötelesség van a változás bejelentésről. De különben is érdemes mindent mielőbb elintézni, legyen szó bármiről, kár húzni az időt, nem?

Nekem egyből felvették a telefont, de ha nem értem volna el őket, akkor visszahívtak volna. Szeretem az ilyen jellegű odafigyelést, annyira kellemetlenül tudom érezni magamat, amikor már sokadjára próbálok elérni valakit, ráadásul napokon keresztül, és a másoktól nincs semmilyen visszajelzés, és fogalmam sincs arról, hogy mi történik, van-e értelme újra megpróbálni a hívást, vagy inkább hagyjam az egészet.