Az antik és régies dolgok egyfajta szenvedélyt jelentenek

Sokaknak tényleg az. Nekünk is, elég csak megnézni a nappalinkat…

De még a gyermekeink is szeretik, akiknek ez egy játék. A régiség és régiesség nekik is vonzó tud lenni, persze máshogy kell tálalni, mert őket még mindennek egy másfajta aspektusa érdekli.

Viszont, amikor fotózni vittük őket, nem csak családi fotozás alkalmával, hanem egyenként, még akkor is találtunk olyan szolgáltatást, amely az ilyen játékokra épített, és ők is, akkor is ezt évezték a legjobban!

A szoboszlaikriszti.hu nevű fotós weboldalon van olyan “élménykategória”, mint mondjuk a Fine Art, vagy a Sisi élményfotózás, amelyeknek szintén része, hogy érdekes “antik” környezetet teremtünk adott esetben, beállított fotókhoz, felár nélküli ruhapróbálással például. Tehát nem nekünk kell kellékeket vinni ehhez. Onnan kaptuk a tippet ezen a nagyszerű fotóshoz, hogy a testvérem jegyesfotózását ő csinálta. És nagyon nagy volt a családban az elégedettség a képekkel. Mindenképpen valami reformkori, vagy hasonló vicces, de látványos fotósorozatban gondolkodtunk…

Bár Kriszti tehát egyáltalán nem csak az esküvői vagy jegyesfotózásban utazik, azért emelnék ki egy ilyen fontos területet ugyanakkor (amilyen szolgáltatást a testvérem vett igénybe), mert ez az, ami esetében igazi profira van szükség! Amikor láttam a tesómék fotóit, én is elmentettem a szoboszlaikriszti.hu címet, hogy házasodóknak ajánljam. Mert, ami itt történik, egy ilyen fotózás alatt az egyszeri és megismételhetetlen, és ennek nem csak olyan vonzatai vannak, hogy a fotósnak a közvetlen szakmáját illetően kell nagyon profinak lennie. Higgyétek el, az ilyesmi, mint az esküvőnk, az ember életében, mint egyszeri és meg nem ismételhetetlen esemény, már csak az ilyen jellege miatt is bír egyfajta bensőségességgel. Ez jó, ha bárminemű meghittséggel is párosul, aminek a megteremtéséhez bizalom kell azon emberek irányába, akiket engedünk, hogy részeivé, részeseivé váljanak. Ilyen az esküvői fotósunk is. Ő az talán, aki a legtöbbször lesz ott velünk olyan helyeken is így, ahol a násznép és a meghívottak csak kis része lát minket. Jól válasszuk hát ki, ki lesz az a személy, akivel ennyire fontos és maradandó dolog megképzése során együttműködünk. Szoboszlai Kriszti oldala megfelel azon követelményünknek, hogy engedhessük őt kockázatmentesen közel kerülni magunkhoz és megismerhessük. Nekem tetszik, hogy pusztán a domain neve is utal rá az oldalának, hogy itt egyetlen valakiről van szó, akivel a kedves személyiséget is kapunk, aki nagyon-nagyon együttműködő, és empatikus. De magán az oldalon még többet segít nekünk a leírások és saját bemutatkozása által, hogy felébresszük magunkban a szimpátiát. És szimpátia tekintetében szerintem nagyon-nagyon jól áll a hölgy.

Ami engem illet tehát, én a stúdiófotózást kedveltem meg igazán. Pontosabban: ennek szeretek magam is az alanya, a modellje lenni (úgy általában is). És a családi fotozás is nagyon adja, nálunk mindenki élvezte, hogy lehet kicsit játszani, modellkedni, pózolni, színészkedni. Itt, ezen műfajon belül egy kicsit nekem átgondoltabbnak tűnik a mindenkori koncepció, ami alapján a fotók készülnek. Persze, egy jó fotóssal mindent meg lehet beszélni tényleg, de egy stúdióban átgondoltabb a beállítás és egyebek is. És Krisztinél olvasható szintén a weboldalán, hogy például beállított gyermekfotók esetén egy komoly gardróbból van lehetőség válogatni nála (ezt nem győzöm elismételni), ruhákat illetően. Amik nyilván meghatározzák eleve a tematikát. Mindenre felkészült, kiterjedt kellékegyüttessel operáló művész tehát Ő. Ugyanennek a “Fine Art” kategóriának van persze felnőtt változata, ugyanilyen lehetőségekkel. Nézzünk szét ott, a linken (fentebb) mert még csak fel sem soroltam mindent. De az esküvői közös munkát és a családi fotozást mindenképp kiemelem újra…

családi fotozás