A saját parfüm valósága nem álom többé

Rengeteget olvastam anno a parfümökről. A városunk könyvtárának minden könyvét “kivégeztem” a témában, és úgy vagyok vele, a parfümkultúrát kár lenne odáig silányítani, hogy évről évre változó, tengerentúlról diktált trendekről szóljon csak az egész.

Annyira kétségbe voltam esve az elején, hogy ezen a területen valami olyasmi történik, ami szembement az olvasmányélményeimből következő tudással és elköteleződéssel, hogy dacból elhatároztam, már nem csak elméletben lesz ez a hobbim! A pipereporta.hu megtalálása után eltökéltté váltam, hogy magam foglalkozom hagyományos, és nekem tetsző illatok hasznosításával innentől, ezen a területen. Nem hittem kezdetben, hogy ez bárkinek mehet, de amikor illatolaj és hasonlók után kezdtem kutatni, láttam, hogy a Pipere Porta nagyon is lehetővé tesz minden ilyen irányú próbálkozást.

És, miután rengetegszer rendeltem már tőlük dolgokat mostanra, és folyamatosan követem a mindenféle felületeiket (videós segítségnyújtás és ötletbazár a Youtube-on, blogos írások, Facebook-cikkek), megtapasztaltam, hogy minden rendelkezésre áll különlegességek létrehozásához, mindenféle tekintetben. A feleségem kedvence a Home Fragrance termékcsalád a kínálatukban. Ami egy új elem náluk, de Vera azonnal szerelembe esett (ami egy újra szerelembeesés volt). A folyékony gyertyaszínezők főleg, mert neki pedig ez a régi hobbija. A gyertyák – főként a különböző színváltozatokkal való játék, és persze annak az élménye, hogy ő maga készíti ezeket.

Máris itt a közös pont, hogy legyen némileg közös érdeklődés a családban, és ne kelljen a másiknak elmagyarázni, miért ennyire fontos nekünk a rendelés. Mi szerencsések vagyunk ilyen szempontból…

Visszatérve a saját parfümhöz, ha az “Illatok, aromák” menüpontra kattintunk, azon belül csak az illatolajok között több száz terméket találunk rögtön. (Gyertyák illatosítása is lehetséges) Megtörténhet tehát az, aminek vélt hiánya sokáig a nagy fájdalmam volt: ebből a választékból felidézhetek régi divatokat, ami engem igazán lelkesít. Az illatolaj ennyire széles palettán kínált világa nekem a mennyország!

Ahogy mondtam, a feleségem is nosztalgikus lelkesedésből nézegeti hetente a pipereporta.hu webshop kínálatát, így mindkettőnk kedvenc helyévé vált ez az interneten. Megbeszéljük, kinek mi kell, és egyszerre rendelünk. Ha az illatok, illatolajok világán belül maradok még egy pillanatra, vannak aromáik ajakírekbe, illóolajaik, illatolaj kozmetikumokba, gyertyákba, vannak dizájner illatolajaik, allergén mentes illatolajaik, és természetesen előre szűrhetünk mondjuk karácsonyi és virágillatokra is – bármiről is legyen szó, amit létrehozni szeretnénk.

Továbbá a szappankészítés birodalma is kinyílik előttünk a Pipere Portán belépve. A webbolt tök profin működik 0-24-ben. Van egy virtuális kosarunk, amibe összeválogathatjuk a termékeinket. Boltjuk címe máskülönben: Budapest, Jókai Mór utca 105. Hétfőtől csütörtökig vannak nyitva, amennyiben minden ilyesmiben, amit felsoroltam, a személyes válogatás hívei lennénk. Rendelve a dolgokat, kérhetjük csomagautomatába is, nem csak házhoz. Bankkártyás fizetés, utalás, utánvét is lehetséges, mint a legjobb webshopokban. Válogassatok a lenyűgöző virtuális kínálatból is, mert tapasztalataink szerint már ez a válogatás is alkotásra ösztönzi az embert!

A rövid, de bízom benne, hogy valamennyire tanulságos történetem reményt adhat remélem sokaknak, hogy a kifinomultságot hordozó hagyományok és azok eszközei használatának megőrzése lehetséges, bár előzetesen szerintem mindenhez sokat érdemes olvasni. Én a könyvek világáért rajongom, de ha valakit csak a szappanfőzés maga érdekelne mondjuk, akkor rengeteg hasznos olvasmány van például a Pipere Porta “Böskefalvi buborékok” nevű blogján! Töltsük el mindenképpen ilyen dolgokkal az időnket, amennyiben tehetjük. Hasznos, érdekes és élvezetes lesz – tényleg teremthetünk így értéket is, nem pedig csak az időt ütjük el!

illatolaj