Az egyik vásárlóm mesélte, hogy vett igénybe székhelyszolgáltatást

Juci már régóta vásárlóm, és esküszöm, ő azoknak az embereknek az egyike, akivel mindig történik valami. Ahogy mi azt mondjuk, hogy ha valaki megkérdezi, hogy “Mi újság?”, azt feleljük “Semmi különös”. Juci úgy kezdi “Jaj, képzeld!” És jobb ilyenkor, ha jó sok időd van, mer Juci nem mond rövid történeteket, Isten őrizz.

Annyit előre el kell mondani, hogy Jucinak van egy cége, és az elmondása alapján egész jól is megy neki, viszont az IPA mindig is a bajára volt, mint mindannyiunknak, akinek van valamilyen vállalkozása. Úgyhogy elhiszem, hogy mennyi iparűzési adót kell fizetnie az állam javára, hogy meglegyen a cége. De ő most megtalálta a megoldást! Az interneten botlott bele a hirdetésbe, azt mondta: Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel, ez volt a szövege. Annyiszor elmondta, hogy most már ha álmomból ébresztenek is fel, akkor is el tudom mondani. Szóval, ez volt a hirdetés szövege, és ő, addig nem lévén tisztában a székhelyszolgáltatás kifejezéssel, viszont nagyon kíváncsi személy lévén, egyből rá is kattintott.

Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül - Budapest, Újlengyel

Ezután az oldal két lehetőséget kínált: a már említett Újlengyel székhelyű verziót, és egy budapesti lehetőséget, ami valójában kettő volt, hiszen két cím között lehetett választani. Mindkét opció esetébe részletesen leírták, mire lehet számítani, ha az ügyfél rászánja magát, és egyezséget köt ezzel a szolgáltatóval. Újlengyel esetében megszabadulhatsz az iparűzési adódtól, hiszen Újlengyelben erre az önkormányzatnak nincs se igénye se kvázi törvénye rá, hogy behajtsa rajtad. A szolgáltató elmondása szerint Magyarországon nem csak Újlengyel ilyen település, de ők itt tudnak neked székhelyet biztosítani, ha így van rá igényed. Ezenfelül a székhelyszolgáltatás keretein belül először is, ha még nincs céged, ingyen és bérmentve alapíthatsz rajtuk keresztül. Sőt, ha nincs ügyvéded, az se probléma, mert biztosítanak neked egyet teljesen ingyen. Amire szükséged van ezen a ponton (ha még nincs céged, hangsúlyozom újra) az egy könyvelő. Ezek után minden megy online, és akár egy órán belül elrendeznek neked mindent, amiről telefonon és emailben is értesítenek. Nagyon higiénikus ebben a vírusos időszakban, meg kell mondjam. Természetesen, ha van már céged, és ragaszkodsz a saját ügyvédedhez, dolgoznak vele is, itt céget módosítani van lehetőséged, hiszen a székhely bejegyzése miatt úgyis kell, szóval két legyet tudnál ütni egy csapásra. A menet ezután ugyanaz: egy óra, majd telefon és email.

Ezenfelül a szolgáltató ellát még egy számlázó rendszerrel és bélyegzővel is, továbbá, ha az Újlengyeli eshetőséget választod, ahogyan azt Juci is boldogan tette, akkor ellenjegyzett végzést is továbbítanak neked. Ezzel szemben, ha a pesti opciónál lyukadsz ki, akkor a számlázó rendszeren és bélyegzőn kívül egy tárgyalóval is szolgálnak majd, amit ingyen igénybe vehetsz, ha a cégednek szüksége van rá. Természetesen ugye az Újlengyelben található székhely még mindig iparűzési adó mentes, ahogy már említettem.

Természetesen mindkét opciónak megvan a maga pozitív és negatív oldala is, bár ebben Juci vitatkozna veled. Miért fizetnél egy olyan szolgáltatásért csak egy tízessel kevesebbet, ami nem szabadít meg az iparűzési adódtól és csak a leveleidet veszi kézbe, majd továbbítja. Ja, és ha nagyon szükséged van rá, ott az a tárgyaló, de már senki nem ilyen formális. Igen, vele talán nem, de egy kezdő vállalkozásnak, akinek még nincs neve a piacon, csak próbálja kiépíteni azt, egy ilyen jó megjelenést és presztízst kölcsönző tárgyaló pont nagyon is kapóra jöhet. Plusz, mivel még kicsik, az állam nem vesz tőlük annyit el iparűzési adóban, így a tízessel olcsóbb szolgáltatás sokkal jobban megérheti nekik. Igen, egy pesti szolgáltatás esetében 30 ezer forintot kének a cégtől 6 hónapra, plusz egy hónapot teljesen elengednek.

Ahogy gondolom – ezt már az előző megjegyzésből leszűrhettétek – az Újlengyelben bérelt székhely 40 ezret kóstál ugyanígy hat hónapra, és a hetediket ingyen adják. Mivel Juci ennyit áradozott erről az oldalról, és hogy milyen jó volt, hogy ilyen gyorsan és könnyen megcsináltak helyette szinte mindent, ezért gondoltam, én is megnézem magamnak. Ugyan az én antikvitás boltom nem nagy, és az ügyfélköröm is elég kicsi, és megszokott, hátha tudnak nekem is újat mutatni. Ha mást nem is, de legalább tájékozott leszek ilyen téren is. Ki tudja, lehet egy nap még jól jön. Berobban a bizniszem, és szükségem lesz iparűzési adó mentességre, vagy valami hasonló.

Sajnos nálam nem jártak sikerrel ilyen téren, de azt nem lehet elmondani róluk, hogy elkendőznének valamit is. Ahogy az ki is van írva az oldalukon, látszik, hogy már több éve játsszák ezt a játékot és nem kezdők a dologban, ami nagyon megnyugtató tud lenni egy friss cég vezetőjének, vagy vezetőinek. Ahogy pedig mondtam, nem rejtenek semmit véka alá: az oldal alján található blogjukon nagyon sok jó, és hasznos tanácsot tud találni az ember. Én mindenképp ajánlom azoknak, akik cégalapításon törik a fejüket. Nagyon megéri látni előre, mi az, amibe bele akarsz vágni. Ilyen belsős szemszög kell a fiataloknak ahhoz, hogy lássák, elég termettek-e a feladatra. Ez ugyan többnyire a székhellyel kapcsolatos dolgokra fókuszál, de még így is sok mindent lehet belőlük tanulni. Hiszen, ha tudás szűkében van az ember, jobb ha mindent felszív, mint a szivacs, majd utólag szelektál. Én így csináltam végig a tanulmányaimat, és még nem hagyott cserben ez a filozófia.

Ahogy elnéztem, az is nagyon érdekes volt, hogy megjegyzik, ha a hatóságok jönnek, gyakorlatilag ők foglalkoznak velük, és gondolom majd továbbítják a lepapírozandó részeket a szerződő fél felé, de erről nagyon nem szól a fáma. Ez, meg még néhány egyéb apróság fúrta az oldalamat, ezért mégis csak felhívtam őket, bár kicsit furdalt a lelkiismeret, mert nem terveztem velük szerződni. Végül is mindenre nagyon kielégítő választ kaptam.

Én csak azt tudom mondani, hogy ha feltörekvő, fiatal cég tulajdonosa, vagy tulajdonosai vagytok, akkor a pesti székhelyszolgáltatás nektek van kitalálva: minden megvan benne ahhoz, hogy ügyfeleket hódíts magadhoz, és utána már csak a saját kemény munkádon múlik, hogy nevet szerezz a piacon.

Ha pedig olyan cég vagy, akinek már van neve, és teljesen meg vagy elégedve azzal az ütemmel, ahogy fejlődik a céged, viszont nagyon eleged van belőle, hogy az állam a bevételed jó részét zsebre rakja, mert azt te inkább visszaforgatnád a cégbe, emelnél a munkások bérén esetleg vagy netalán tán bezsebelnéd, akkor az Újlengyelhez tartozó székhelyszolgáltatás az, ami a neked való.

Ha pedig az oldalt végigböngészve valami nem teljesen világos, vagy kérdésed van, az oldal tetején található telefonszám segítségével minden kételyedet megnyugtatják. Én biztos, hogy náluk kötnék ilyen szerződést, ha rászorulnék, igényem lenne rá. Ezek után nem csodálkozom, hogy Juci úgy el volt tőlük ájulva. Ugyan nem minden részletben értünk egyet, de abban biztos, hogy ez a profi szolgáltató megérdemli, hogy ennyi ideje a piacon munkálkodjon, és mindketten csak jól jöhettek ki a szerződésből

Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel gyors, pontos és megéri a pénzedet!