Régiségek mellett chili szószt gyűjtök

Odavagyok a régi dolgokért, mindig elvarázsol az az atmoszféra, ami egy antikvitásokkal teli épületben vagy üzletben vesz körül. Miután bekerültem egyetemre, és nagyobb városba költöztem, sokkal elérhetőbbé váltak számomra ezek a portékák. Szép lassan a hobbimmá vált mindenféle letűnt korokból származó dobozkák, ékszerek, ruhák gyűjtése. Hiányzik a napokban kapható termékekből az a minőség, ami ezekben a tárgyakban rejlik. Elképesztő, mennyi ideig kitartanak, és egy-két esetleges hibán kívül még mindig úgy ragyognak, mintha újak lennének. Talán ez, talán a vásárlás öröme által felszabaduló dopamin, de teljesen függővé váltam. Úgy érzem, a lehető legtöbb kincset meg kell mentenem, még mielőtt az örök feledés homályába süllyednének. Ti is szeretitek a régi dolgokat?

Az a helyzet, hogy bizony ez nem egy ritkaság, ha valaki szenvedéllyel fordul az elavult holmik felé. Pláne, mióta trendivé vált a second-hand fogalma. Meg ha jobban belegondoltok, ti is szívesen meglátogattok egy kastélyt, várat, múzeumot… Nem véletlenül ezek többek között még a mai napig is a fő turisztikai célpontok. Na de, hadd osszam meg veletek, mit fertőzött még be nálam a gyűjtés szeretete… Ez talán többetek számára ismeretlen lehet. A legújabb mániám a chilivonat szósz felhalmozása.

Múltkor egy barátom grillezős partiján voltam. Ott tálalt valami isteni chilis szószt a húsok mellé, és muszáj volt megkérdeznem, hogy ilyet hol lehet kapni. Meglepődött rajtam (mint általában mindenki), hogy nőként hogyhogy ennyire bírom a csípőset. Elég unalmas ezt hallgatni, de ezen most ne akadjunk fenn… Szóval azt mondta a barátom, hogy a Pazarshopról szokta rendelni az extrábbnál extrább chiliket. Mondhatni, ez a kezdete az én őrületemnek. Már amúgy is szerettem volna kísérletezni új ízekkel, ételekkel, ezért nem sokkal később felnéztem az oldalukra. Őszintén, még sose láttam magam előtt ekkora kínálatot, ha különleges öntetekről van szó. A chilivonat szósz onnan jön, hogy a Pazarshop együttműködik egy sráccal, aki egy igazi “chili head”, és minden általa kóstolt és szeretett szósz kapható náluk. Ezzel részemről azonnal elnyerték a bizalmat, mert a választék egy igazi szakértő pozitív értékelésein alapszik.

Nézzük a kedvenceimet…

Az egyik kedvencem tőlük egy igazán univerzális termék, mert ez azok számára is tökéletes, akik nem a legnagyobb rajongói a csípősnek. A Zöld Felső chili szósz alapja zöld chili, ilyen a jalapeno, amit mindenki tutira ismer. Emellett még Pimentos de Padronból készül, amit persze ezelőtt én sem ismertem, hiszen sosem voltam a paprikák szakértője, de hál’ égnek már rendelkezünk internettel. Nem titkos információ, hogy fokhagymát is tartalmaz, és ki ne imádná a fokhagymát, szóval most tuti nálatok is plusz pontot szerzett ez a chilivonat szósz (keressetek rá). Kivételes esetként van benne tartósítószer, de ez kevés öntetre jellemző a Pazarshop-ban. Tökéletes szendvicsekbe, sült húsokhoz… Ezt például a termékhez fűzött videóból tanultam. Tök klassz, hogy a legtöbb árunál láthatunk egy kóstolót…

chilivonat szósz

Másik nagy kedvencem a The Chilli Project – Hedgehog elnevezésű chilivonat szósz, ami már egy jóval mexikóisabb vonal, én meg nagy rajongója vagyok ennek a világnak. A sündisznó elnevezés a paprika nevéből jön, emellett pedig szintén tartalmaz jalapenot. Természetesen fokhagyma, emellett pedig sárgarépalé és lime is helyet kapott benne. Ezzel szemben azt olvastam a Pazarshop-on, hogy univerzális szósz, szinte bármilyen fogáshoz illik, és azt kell mondjam, ezt alá tudom támasztani. Nagyon finom mindennel! Ehhez a szószhoz nem találtam videót az oldalukon, de ez sem tántorított el, hiszen részletes leírást adtak az összetevőkről. Annyira gusztusosak ezek a tájékoztatók, és abszolút közvetlenek az ajánlásokkal.

Ez most csak két termék volt, de biztos vagyok benne, hogy ezeken kívül egyikben sem lehet csalódni. Sok termékük nem tartalmaz tartósítószereket, de a videókból meg lehet tanulni, hogy mindet hűtve kell tárolni, nem szabad belenyúlni koszos evőeszközzel, és evés előtt fel kell rázni. Látjátok, kezdek én is szakértővé válni!

Aki szereti és bírja a csípőset, annak mindenképp ajánlom, főleg, ha valami újat és jobbat szeretnétek kipróbálni. Én, mint említettem, kissé gyűjtő lettem, de most egyelőre maradjon titok, hány üveg sorakozik a polcomon, mielőtt valaki őrültnek nézne…