Ideje újítani: napelem inverter, a napelemes rendszer lelke

Antikváriumban dolgozom, így a boltban körülvesznek a régiségek. Szinte mindegyik tárgynak saját élete, külön története, mondanivalója van. Kicsit olyan érzés is ez, mintha megállna az idő egy pillanatra, amikor belépek a boltba. Érdekes azonban, hogy amikor nap végén bezárom az üzletet és kilépek az ajtón, hazatérve egészen más közeg fogad. Otthon nagyon modern környezetben lakunk, az újszerű megoldások híve vagyunk. Most pedig épp napelemes rendszer telepítésbe fogtunk, és minden nap rengeteget tanulok a napelemekről.

Amit például sosem gondoltam volna, hogy a napelem inverter ilyen fontos részt tölt be a napelemes rendszerek működésében. Szerencsére azonban hamar rátaláltam a Pentele Solar tájékoztatójára a sporoljnapelemmel.hu oldalon, és azóta minden sokkal világosabb a rendszer működésével kapcsolatban. Napelem inverter nélkül ugyanis egyik napelemes rendszer sem működne, tulajdonképpen ez adja a készülék alakítja át a napból érkező energiát a háztartásban felhasználható elektromos árammá. De nem csak az áram átalakításában játszanak szerepet a napelem inverterek. Emellett rendkívül fontos védelmi funkciót is ellátnak, például áramszünet esetén megszüntetik a lakás áramellátását a biztonságos működés érdekében.

És hogy milyen napelem invertert szerezzünk be a napelemes rendszerünkhöz? Nos, a legjobb, ha hálózatra visszatápláló rendszerekben gondolkodtok, ez sokkal kifizetődőbb hosszú távon. Azt azonban fontos elmondani, hogy az elérhető napelem invertereket alapvetően az áramszolgáltató jelöli ki a fogyasztó számára. Ezért nagyon fontos, hogy a telepítés előtt tájékozódjatok minderről a saját szolgáltatótoknál! Ha komolyabban érdekel benneteket a téma, akkor további információkért bátran látogassatok el a Pentele Solar Kft. oldalára! Remélem, addig is segítettem valamicskét ezzel a rövid összefoglalóval!