Az antik bútorok nehezek – fájós derékkal nem tudod megmozdítani őket

A szüleim odavannak az antik tárgyakért. Nem csak a múzeumban imádják nézni ezeket, hanem otthon is van jó néhány olyan bútorunk, ami régiségnek számít.
Megmondom őszintén, nem igazán tudom, hogyan is tudnék ehhez a világhoz hatékonyan kapcsolódni. Értem, én, hogy nagyon-nagyon értékes dolgok ezek, és támogatom ezek megőrzését – elvégre remek dolog időnként betekintést nyerni a régmúlt idők világába -, de nekem sok, hogy úgy néz ki az otthonunk, mint egy múzeum. Számomra ez nem otthonos, és nem is igazán praktikus: ezek az antik bútorok olyan nehezek, hogy ember legyen a talpán, aki odébb bírja húzni valamelyiket egyedül.

Ez a bútormozgatás már csak akkor alakulhat még ennél is rosszabbul, hogyha az ember derékfájással küszködik. Édesapám pont így járt, innen a példa: egy ideig bagatellizálta a dolgot, de egy bútorpakolás közben eljutott arra pontra, hogy már mozdulni sem bírt. Akkor eldöntötte, hogy ideje valamilyen gyógytorna lehetőség után nézni.

Mivel nem volt az ismeretségi körünkben gyógytornász szakember, a Google-t hívtuk segítségül. Nem kellett sokáig keresgélni, rá is bukkantunk a therapy4u.hu oldalára. Engem azonnal meggyőzött, és apának se kellett sokkal több, ugyanis sokkal professzionálisabb hatást keltett már első ránézésre is, mint bármely másik oldal, amit előtte megnyitottunk.

A therapy4u szakemberei arról híresek, hogy rengeteg olyan esetet sikerült megoldaniuk, amivel más szakemberek nem tudtak mit kezdeni. Ez elég meggyőző érv szerintem arra, hogy őket válasszuk.

Mivel édesapám már nem tudta egyáltalán halogatni a szakember felkeresését, azonnal hívtuk őket, hogy időpontot kérjünk.
A telefonban nagyon-nagyon kedvesek voltak, ami apukám rengeteg félelmét egyből elolszlatta szerencsére. Viszonylag rövid időn belül kaptunk is időpontot.

Nagyon profi tornát állítottak össze, apukám rendszeresen visszajárt a terápiára, ugyanis már az első után érezte a javulást.
Sokan nem tudják, a legtöbb derék- és hátfájdalom igazából abból adódik, hogy nem használjuk megfelelően az izmainkat, ízületeinket: az egyoldalú vagy nem megfelelő terhelés miatt az izmok megrövidülhetnek és/vagy elgyengülhetnek, az ízületek begyulladhatnak, akár el is kophatnak. Ha pedig egy ízületnek csökken a mozgástartománya, akkor a problémáink egyre csak fokózódni fognak. A gyógytorna pontosan erre ad megoldást: segít kíméletesen visszanyerni az egészséges mozgástartományt és izomerőt, ami által hosszútávon is megszűnik a fájdalom.
Ezt a folyamatot a therapy4u szakemberei remekül tudják vezényelni, apukámnak remek tapasztalatai voltak velük.

Már több mint fél év telt el azóta, hogy apukám a therapy4u szakembereihez jár gyógytornára. Azt kell mondjam, gyökeres változásnak voltam szemtanúja, ugyanis a derékfájdalom már teljesen megszűnt azóta neki, úgyhogy ismét kénye-kedve szerint tologathatja és pakolgathatja otthon az antik szépségeket. Jelenleg is jár egyébként gyógytornászhoz, de inkább csak megelőző, állapotfenntartó jelleggel.

Hát, az antik bútorok terén egyáltalán nem hallgatnak rám a szüleim, de örülök, hogy a gyógytorna kapcsán hallgattak rám, és nem a fájdalomcsillapító krémektől várják a megváltást.

Javasoltam anyának is, hogy keresse fel a therapy4u-t ő is, ugyanis az ő korában nagyon sok problémát meg lehet azzal előzni, hogyha egy szakember által összeállított mozgásprogramot követve éli az életét. Szerencsére őneki nincsenek akkora fájdalmai, mint apának voltak, de a prevenció sosem árt – elvégre apa sem került volna ilyen állapotba, hogyha idejében szakemberhez fordul.
Remélem, hogy hamarosan ő is felkeresi a therapy4u-t. Ha megteszi, hálás lesz magának ezért öregkorában!