Babakocsiból nem antikot keresek

Tudjátok, hogy mennyire szeretem az antik holmikat és hogy mennyire odavagyok a munkámért. Azonban vannak dolgok, amikből még szerintem is újat kell inkább venni. Ezek mostanában számomra leginkább a születendő gyerekemmel kapcsolatos tárgyak, mint a babakocsi. Egyrészt, mert a babának nyilván a legjobbat akarom. Olyat, ami magas minőségű, bőrbarát, amin garantáltan nincsenek kétes eredetű foltok, bacik, vírusok, szennyeződések.

Másrészt a technológia villám gyorsan fejlődik. Ma már jobban tudjuk, hogy mire van szüksége az újszülötteknek ergonómiailag, vagy bőrgyógyászatilag. Így például nem szívesen használnám azt a babakocsit a gyerekem számára, mint amiben engem vittek a szüleim. Amellett, hogy milyen poros lehet már 25 év alatt a padláson és hogy ezt szerintem szinte lehetetlen kitisztítani, már egész más kialakításúak az új babakocsik. Persze én és az előttem levő nemzedékek is felnőttek valahogy, de ezek az új modellek már a szülőknek is sokkal kényelmesebbek és praktikusabbak. Jobban tudom biztosítani az antiallergén felületeket, amikkel a babám érintkezni fog. És a jobb márkák esetében már gyermekgyógyászok segítenek a termékek kialakításában is.

inglesina quad babakocsi

Szóval ezért döntöttem úgy, hogy új babakocsit veszek az első gyermekemnek. Aztán azt majd később meglátjuk, hogy a másodiknak, netán harmadiknak megmarad-e ez, vagy inkább eladjuk és veszünk az akkori legmodernebb modellből egy újat. Na meg ki tudja, azt sem lehet tudni, hogy nem lesznek-e ikrek, akkor meg teljesen más típusra lesz szükség.

Mint a legtöbb számomra új eszköz vásárlásának, ennek is úgy kezdtem neki, hogy a neten beírtam a keresőbe egy általam relevánsnak vélt címszót. Jelen esetben ez az inglesina quad babakocsi volt. Azért ez, mert néhány barátnőm már előttem jár ebben a témában, és ők javasolták ezt a fajtát, nekik is ilyen van. Ki is dobott egy szimpatikus weboldalt a net, amit elkezdtem alaposan áttanulmányozni.

Látom, hogy 4 féle kivitel is van ebből a fajtából, méghozzá 4 különböző áron. Aztán ha még nem lenne elég ez a választék, még rengeteg színben is elérhetőek. Ez nekem nagyon tetszik, mert szeretem az egyediséget. Megpróbálok majd olyat választani, ami nem pont olyan mint a barátnőimé, az utcán és majd a bölcsiben sem jön folyton szembe. Ez a beidegződés talán az antikvitás iránti szenvedélyemből ered, mert hát azok is tipikusan általában csak egy példányban létező darabok.

Na de vissza a babakocsikhoz. Nekem ez a téma még nagyon új, de úgy látom, hogy egy szett úgy épül fel, hogy benne legyen minden, amire egy szülőnek szüksége lehet. A gyermeket újszülött korában például még mózeskosárba kell tenni. Az inglesina quad babakocsi esetében ez egy nagyon gondosan kifejlesztett forma, ami figyelembe veszi, hogy a babák ebben a korban nagyon sérülékenyek. Speciális Welcome Pad-del rendelkeznek, ami később kivehető amikor a gyerek már nagyobb lesz. A mózeskosár egyébként nagyon tágas és mindenféle szellőző nyílással van ellátva, hogy a baba mindig friss levegőt lélegezhessen be.

Fú, azt hiszem, hogy ez még az apukáknak is elnyeri a tetszését, mert nagyon extra technikai funkciók vannak benne. Van is erről egy kisfilm a weboldalon, ezt mindenképpen ajánlom, érdemes megnézni. Szóval a háttámla dőlésszöge is állítható, így amikor a baba alszik lehajthatjuk hogy kényelmesebb és egészségesebb legyen neki, amikor pedig ébren van, akkor meg tudjuk kissé dönteni, hogy nézelődhessen és szívja magába a sok új információt a külső ingereknek köszönhetően.

A Welcome Padben van extra funkció is, amit más babakocsikban én még nem láttam – na, nem mintha olyan nagy lenne a tapasztalatom. Szóval van egy hely kialakítva a matracban, ahova be lehet helyezni egy plusz hengert. Fontos, hogy ez mindig a baba térde alá kerüljön. Ez biztosítja azt, hogy jó és egészséges testtartásban feküdjön és a gerince megfelelően fejlődhessen. Ezt persze a baba aktuális méretéhez lehet és kell is igazítani. Ti is biztos voltatok már olyan helyen masszázson, ahol ezt csinálják. Nem tudom pontosan az ergonómiai hátterét, de nekem olyan érzés, mintha levenné a terhet a derekamról és az biztos, hogy segít az ellazulásban. Szóval ez már tényleg a baby wellness kategória!

Tovább haladva az extrákon, hogy igazi autós szakszavakkal éljek, a mózeskosáron van egy plusz napellenző is, ami jól jöhet, ha korán reggel napfelkeltekor, vagy estefelé naplementekor pont olyan irányba sétálunk, hogy a nap odasütne a babára. Az ő szemük még nagyon érzékeny, ezért nagyon kell rá vigyáznunk, hogy a későbbiekben ne legyenek látási problémáik, ne kelljen szemüveget hordaniuk.

Aztán az is egy fontos előny, amire eddig nem is gondoltam, hogy ha nem akarom, hogy a babkocsival mindenféle koszt, szennyeződést, bacit, kórokozót bevigyek a lakásba, akkor ugye nem túl célszerű az utcáról egyenesen begurítanom például a nappaliba, ahol meg ott fog mászni vagy feküdni a földön a pici. Erre egy jó megoldás a Stand Up állvány. Ez úgy van kialakítva, hogy a kerekes vázról egyszerűen lecsatlakoztatom a mózeskosarat, majd hazaérkezés után simán rákattintom az állványra. Ez még azért is előnyös, mert nem a földre kell letennem, aztán lehajolgatnom a babához, hanem a szülők derekát is kímélve, jól elérhető a gyerek állva is.

Amikor az újszülöttből pedig tipegő lesz, akkor már nem akar annyit nyugton feküdni, na meg hosszában is kinövi a mózeskosarat. Ekkor jön a képbe a sport ülés. Ezt is ugyanúgy tudjuk használni, azaz egyszerűen lekattintjuk a kerekes vázról a mózeskosarat és másnaptól már a sportülést tesszük rá. Így nem kell egy komplett új babakocsit vennünk, amikor a baba megnő. A kerekes váz megmarad és elég csak az ülést lecserélni.

Ezek mellett még szükség lesz egy autós baba ülésre is. Szerencsére az is beszerezhető innen, mondhatni a készlet része. Ezt természetesen úgy fejlesztették ki, hogy a baba a lehető legnagyobb biztonságban legyen, akkor is, amikor kocsival szállítjuk egyik helyről a másikra. Csak szólok, hogy ez már nagyon hamar kelleni fog, már akkor, amikor hazavisszük a kórházból. szóval apukák, amikor mentek a feleségetekért és az új csöppnyi családtagért a kórházba, akkor ne felejtsétek el előtte beszerezni és beszerelni az autóba ezt a fontos eszközt. Ehhez én nem értek igazán, de szükség lehet még Isofix bázistalpra is. Ennek nézzetek utána, és ha szükséges, ugyaninnen beszerezhető.

Még ennyi nem elég ám, nem nyugodhat meg egy újdonsült szülő. Ahhoz, hogy a baba mindig védett legyen és biztonságban, egészségben tudjuk, szükség lesz még esővédő huzatra és szúnyoghálóra is, ami tökéletesen illeszkedik a mózeskosárhoz. Ha pedig otthon is szeretnénk a közelünkben tudni a babát, hogy például takarítás vagy főzés közben se eshessen baja, akkor ajánlatos egy kengurut is beszerezni mindezek mellé.